Programmet för BARK Västervik spikat för 2024

Med mindre än fyra veckor kvar till premiären så är programmet klart för festivalen BARK i Västerviks kommun. Det kommer att bjudas på över 50 evenemang, från barkbåtar till arkitektritade vindskydd, varje dag hela juni.

Festivalen är en satsning på arkitektur, kultur och konst. Namnet BARK är en förkortning där ARK står för arkitektur och B för bark som i sin tur syftar på just TRÄ som är materialet i fokus.

Startskottet för BARK sker i samband med invigningen som äger rum lördagen 1 juni under Västervik Outdoor Festival på Västervik Resort. De efterföljande festivalevenemangen visar upp en stor bredd av aktiviteter från lokala föreningarna, konstnärer och andra samarbetspartners.

- Det är fantastiskt med ett så stort engagemang, och det är tack vare våra samarbetspartners som vi kan erbjuda ett sådant maffigt program, säger Kerstin Rollsjö, kulturkoordinator på Västerviks kommun.

Med fokus på arkitektur, kultur och konst kommer deltagarna kunna delta, uppleva och inspireras genom föreläsningar, workshops, vandringar och utställningar, för att nämna några.

- Det kommer bland annat att bjudas på en unik föreställning uppe i ett träd, en workshop i att skapa kläder med papper och en inspirerande föreläsning av Markus Torgeby: mannen som bar ett hus, säger Kerstin Rollsjö.

Hitta hela programmet på vastervik.com/bark

Festivalen BARK kan ses som en förlängning på street art-satsningen BANK! som gjordes i Västerviks kommun mellan åren 2019–2021.

- Efter att under tre år ha jobbat med BANK! så kändes det naturligt att pröva något nytt. Med BARK vill vi bredda kulturutbudet för både boende och besökande till vår kommun, avslutar Maria Rudbo, kulturchef på Västerviks kommun.

BARK arrangeras av kulturenheten på Västerviks kommun i samarbete med Västervik Framåt och med stöd från Tjustbygdens Sparbank.

Inspiration