På gång

Sjöstaden från sjön – mörker, kyla och ond bråd död

Tider

2022-11-14 · 16:00  -  19:00

2022-11-13 · 23:00  -  23:00

Vattnet är isande - kallt och klart. De kalla kårarna som kryper längs din ryggrad beror dock inte på kylan, utan berättelserna om olika människoöden ur Västerviks historia. Torrdräkt och handskar skapar ett behagligt klimat i kajaken, och pannlampan lyser upp omgivningarna tillsammans med Västerviks vackra nattsiluett. Vågar du följa med?

Vi samlas på Svavelgatan 5, i en av de gamla arbetarbostäderna till Västerviks tändsticksfabrik, där vi byter om till utrustning för vinterpaddling. Efter en kort promenad förbi tändsticksvillorna, i pannlampans sken, når vi bryggan där kajakerna väntar på att sjösättas. Det tar fem minuters paddling innan vi får njuta av hur Västerviks vackra siluett lyser upp natthimlen, och berättandet kan ta sin början... Turen avslutas med en värmande fika på vår startplats.

När? Vardagar i november och december klockan 17.00 -20.00För vem? Turen lämpar sig för vuxna. Är du ovan vid kajak finns det balanshjälp att tillgå.Är det ansträngande? Inte särskilt, vi reser mer i tid än i längd och vi anpassar farten så alla hänger med och gör täta stopp för berättande.Vilken utrustning behöver jag? Du behöver ett bekvämt underställ eller kläder som är lätta att röra sig i. Jag tillhandahåller all annan utrustning.Bokning och pris? Boka din plats på www.myoutdoorpassion.se/sjostaden Turen kostar 850 kronor per person.